Катедра за

Рачунарство и информатику

О Катедри

Катедра за рачунарство и информатику одговорна је за спровођење наставе из око 60 предмета из области рачунарства и информатике на основним и мастер студијама на Математичком факултету. Катедра за рачунарство и информатику формирана је званично 1987. године, а своје корене има још у давној 1961. од када на Математичком факултету постоје информатички предмети.

Наша мисија је:

Катедра је не само носилац наставних активности у области информатике на Математичком факултету, већ и значајан учесник у научним активностима на Универзитету у Београду: чланови Катедре објављују радове у водећим светским часописима, учесници су националних и међународних пројеката, сарађују са бројним истраживачима и истраживачким институцијама у земљи и иностранству, учесници су водећих међународних конференција и организатори значајних научних скупова одржаних у Београду.

У 2019/20 академској години, Катедра има 18 наставника и 32 асистента и сарадника. Катедра има 21 чланова женског и 29 чланова мушког пола. Просечна старост асистената и сарадника мања је од 29 година, а просечна старост професора мања од 43 године.

Катедра за рачунарство и информатику поноси се својим садашњим и некадашњим студентима. Наши дипломирани студенти раде у водећим информатичким компанијама (и другим компанијама које имају информатичка одељења) у Србији, неки раде у великим компанијама у иностранству, неки су на последипломским студијама на водећим универзитетима, а неки од најбољих раде као асистенти и наставници на Универзитету у Београду.

Шеф Катедре је редовни професор др Филип Марић.

katedarska proslava, 2019